آزمون اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) سوانسون
معرفی
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است و بیش از ۵۰ درصد کودکان دچار این اختلال، نشانه های آن را در دوران بزرگسالی نیز نشان می دهند. مشخصهی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیشفعالی است. متاسفانه عدم تشخیص به موقع این اختلال و عدم درمان آن منجر به کاهش عملکرد و پیشرفت تحصیلی و طرد اجتماعی در کودکان و نوجوانان می شود. انجام دادن نامناسب تکالیفی که نیازمند تلاش مستمر هستند اغلب توسط دیگران به اشتباه به صورت تنبلی، بی مسئولیتی، یا عدم همکاری تعبیر می شود که خود منجر به برخورد نامناسب و تنبیهی با این کودکان می شود.
آزمون اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) سوانسون یکی از ابزارهای معتبر و رایج برای سنجش و غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان و نوجوانان است. این اختلال با علائمی نظیر کاهش توجه، بیش فعالی و تکانشگری مشخص میشود و در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، میتواند بر پیشرفت تحصیلی، اجتماعی و عاطفی افراد تأثیر منفی بگذارد. این آزمون که توسط پروفسور سوانسون طراحی شده است، یک ابزار قابل اعتماد برای سنجش شدت علائم و ارزیابی پاسخ به درمان در افراد مبتلا به ADHD میباشد.
جامعه هدف
والدین کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۸ ساله
معیارهای مورد سنجش
این پرسشنامه یک ارزیابی کلی از میزان توجه و تمرکز، بیش فعالی و تکانش گری کودکان فراهم میکند.
نحوه اجرای آزمون
پرسشنامه الکترونیکی زیر بر مبنای پرسشنامه استاندارد اختلال کمبود توجه – بیش فعالی سوانسون و همکاران طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 10 دقیقه زمان می برد. پرسشنامه را می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه هوشمند خود پاسخ دهید.
لطفاً هر سوال را بر اساس میزان بروز رفتار مشخص در فرزندتان درجهبندی کنید. اگر رفتار موردنظر بهندرت یا اصلاً دیده نشده است، گزینه “هرگز” را انتخاب کنید و در صورت بروز مکرر، گزینه “خیلی زیاد” را علامت بزنید. گزینههای بینابین نیز برای ارزیابیهای نسبی وجود دارند.
نحوه تحلیل
تحلیل این آزمون به صورت خودکار توسط سامانه انجام شده و بلافاصله پاسخ آزمون به شما اعلام می گردد.
منبع:
Bussing, R., Fernandez, M., Harwood, M., Wei Hou, Garvan, C. W., Eyberg, S. M., & Swanson, J. M. (2008). Parent and teacher SNAP-IV ratings of attention deficit hyperactivity disorder symptoms: psychometric properties and normative ratings from a school district sample. Assessment, 15(3), 317–328. https://doi.org/10.1177/1073191107313888