همان طور که می دانیم رشد سالم کودکان بستگی به عوامل متعددی دارد، پژوهش ها نشان می دهد که آنچه که بیش از همه تعیین کننده سلامت روان کودکان خواهد بود، سبک فرزندپروری والدین آنها است. منظور از سبک فرزند پروری دیدگاهی است که والدین نسبت به تربیت و رشد فرزند دارند، و براساس این دیدگاه شیوه خاصی را برای تعامل با فرزند خود در شرایط مختلف و دوره های متفاوت زندگی وی اتخاذ می کنند.
دکتر دیانا باومریند، روانشناس رشد، یکی از پیشگامان مطالعه سبک فرزند پروری است. او مفهوم فرزندپروری را بر اساس مطالبهگری و پاسخگویی والدین به نیازهای کودک پایهریزی کرد. او بیان کرد که توسعه و پیشرفت اجتماعی کودکان تحت تأثیر سبک فرزندپروری والدین شکل می گیرد.
آزمون سبک های فرزندپروری بامریند اقتباسی است از دیدگاه اقتدار والدین که توسط «بامریند» ارائه شد و هدف آن بررسی الگوهای نفوذ و شیوههای فرزند پروری والدین در سه سبک سهل گیرانه، استبدادی و مقتدرانه است.
گروه هدف
والدین کودکان
معیارهای مورد سنجش اين پرسشنامه داراي ۳۰ سوال بوده و هدف آن بررسی الگوهای نفوذ و شیوه های فرزندپروری با توجه به سه الگوی سبک فرزند پروری مقتدرانه، مستبدانه و سهل گیرانه است. نحوه اجرای آزمون
پرسشنامه الکترونیکی زیر بر مبنای سبک های فرزندپروری بامریند (PSI)طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود ۱۰ دقیقه زمان می برد. پرسشنامه را می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه هوشمند خود در رابطه با فرزند خود پاسخ دهید. در این پرسشنامه هر سوال شامل عباراتی است که برخی از روشهاي فرزندپروري را توصیف میکند. لطفاً هر یک از عبارات را به دقت مطالعه کرده و مناسب ترین پاسخ که با نگرش تربیتی شما هماهنگ است را انتخاب کنید.
نحوه تحلیل
تحلیل این آزمون به صورت خودکار توسط سامانه انجام شده و بلافاصله پاسخ پرسشنامه به شما اعلام می گردد.
منبع:
Baumrind, D. (1991). The influence of parenting style on adolescent competence and substance use. The journal of early adolescence, 11(1), 56-95.
می توانید با معرفی این محصول به عزیزانتان برای رشد سلامت روان ایشان گام بردارید.
یا
توضیحات تکمیلی
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات بین المللی
آزمون سبک های فرزندپروری بامریند اقتباسی است از دیدگاه اقتدار والدین که توسط «بامریند» ارائه شد. این آزمون اولين بار توسط بامریند در سال ۱۹۷۱ بـه منظـور بررسی الگوهای نفوذ و شیوههای فرزند پروری والدین در سه سبک سهل گیرانه، استبدادی و مقتدرانه ساخته شد. بوری (1991) اعتبار سه خرده مقیاس به ترتیب برای سبک های مقتدر، سلطه جو و سهل انگار، 92/0، 85/0، و 81/0 محاسبه کرده است. در پژوهش الو اندر وهولیا گولی(2009) آلفای کرونباخ 63/0 به دست آمده است.
روایی و اعتبار بر اساس مطالعات در ایران
در ایران نیز در مطالعات مختلف، پایایی و روایی این پرسشنامه در جمعیت های مختلف بررسی شده است. در پژوهش اسفندیاری درسال 1374 میزان اعتبار برای روش سهل گیرانه 69/0 برای شیوه مستبدانه 77/0 و برای شیوه مفتدرانه 37/0 به دست آمده است. درپژوهش کرمی میزان اعتبار با روش اسپیرمن براون و روش دو نیمه کردن گاتمن برابر 83/0 به دست آمده است. آلفای کرونباخ یا همسانی کلی سوالات نیز 86/0 به دست آمده است (به نقل از مینایی و نیکزاد 1396). بی طرف و همکاران (1389) ضرایب همسانی درونی پرسشنامه را در دانشجویان با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای شیوه آزاد گذاری 69/0، شیوه مستبدانه 70/0 و شیوه اقتدار منطقی 79/0 گزارش کرده اند. در پژوهش فراهینی و همکاران (1392) اعتبار پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ مقدار 76/0 برای الگوی آزاد گذار، 74/0 برای شیوه استبدادی و 72/0 برای شیوه ی اقتدار منطقی به دست آمده است.
منابع:
Baumrind, D. (1991). The influence of parenting style on adolescent competence and substance use. The journal of early adolescence, 11(1), 56-95.
Baumrind, D. (2005). Patterns of parental authority and adolescent autonomy. New directions for child and adolescent development, 2005(108), 61-69.
Lee, S. M., Daniels, M. H., & Kissinger, D. B. (2006). Parental influences on adolescent adjustment: Parenting styles versus parenting practices. The Family Journal, 14(3), 253-259.
Sorkhabi, N., & Mandara, J. (2013). Are the effects of Baumrind's parenting styles culturally specific or culturally equivalent?.
Sorkhabi, N. (2005). Applicability of Baumrind's parent typology to collective cultures: Analysis of cultural explanations of parent socialization effects. International Journal of Behavioral Development, 29(6), 552-563.
Baumrind, D., Larzelere, R. E., & Owens, E. B. (2010). Effects of preschool parents' power assertive patterns and practices on adolescent development. Parenting: Science and practice, 10(3), 157-201.
شما دسترسی لازم را به این آزمون ندارید. لطفاََ آزمون را خریداری نمایید.
می توانید با معرفی این محصول به عزیزانتان برای رشد سلامت روان ایشان گام بردارید.
یا
نتیجه ای برای این آزمون ثبت نشده است. لطفاََ ابتدا در آزمون شرکت کنید.
سفیر سلامت روان باشید
می توانیم به سهم خودمان در جهت رشد سلامت روان عزیزانمان گام برداریم و نتایج اثرگذاری مان را ببینیم.