جستجو
Close this search box.
جستجو

بررسی عملکرد تیم‌های انسان-هوش مصنوعی

تصویر همکاری یک انسان و یک ربات هوشمند که در یک دفتر کار در حال انجام وظایف خلاقانه هستند.

فهرست مطالب

مقدمه

با گسترش استفاده از هوش مصنوعی (AI) در حوزه‌هایی مانند پزشکی، مالی و حقوق، همکاری انسان با هوش مصنوعی رایج‌تر شده است. این مطالعه به دنبال درک این موضوع بود که چه زمانی ترکیب انسان و هوش مصنوعی از کارکرد مستقل هر یک بهتر است. محققان ۱۰۶ مطالعه از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ را بررسی و تحلیل کردند تا ببینند تیم‌های انسان-هوش مصنوعی چگونه در مقایسه با انسان‌ها یا هوش مصنوعی به تنهایی عمل می‌کنند. هدف آنها این بود که بدانند آیا این ترکیب‌ها در تصمیم‌گیری یا ایجاد محتوا عملکرد بهتری دارند یا خیر.

روش اجرا

محققان مطالعاتی را بررسی کردند که شامل آزمایش‌هایی با حضور انسان، هوش مصنوعی و تیم‌های انسان-هوش مصنوعی بود. آنها عملکرد هر گروه را مقایسه کردند و به دنبال هم‌افزایی (جایی که تیم بهتر از انسان یا هوش مصنوعی به تنهایی عمل کند) و تقویت (جایی که تیم بهتر از انسان به تنهایی عمل کند) بودند. چالش‌هایی که در این مطالعه وجود داشت شامل احتمالات تعصب در مطالعات منتشر شده و تفاوت‌هایی در طراحی هر مطالعه بود. همچنین اشاره کردند که یافته‌های آنها ممکن است به همه سناریوهای واقعی قابل تعمیم نباشد زیرا آزمایش‌ها در محیط‌های کنترل شده انجام شده بود.

نتایج و بحث

مطالعه نشان داد که به طور میانگین، تیم‌های انسان-هوش مصنوعی بهتر از بهترین عملکرد انسان یا هوش مصنوعی به تنهایی عمل نکردند. با این حال، عملکرد آنها بهتر از انسان به تنهایی بود و نشان‌دهنده سطحی از تقویت بود. مطالعه نشان داد که تیم‌های انسان-هوش مصنوعی در وظایف تصمیم‌گیری دچار مشکل می‌شوند اما در وظایف ایجاد محتوا بهتر عمل می‌کنند. این نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند در بخش‌های روتین وظایف خلاقانه کمک کند، اما ممکن است در تصمیم‌گیری به همان اندازه مفید نباشد.

وقتی انسان‌ها در یک وظیفه بهتر از هوش مصنوعی بودند، ترکیب آنها به نتایج بهتری منجر شد. اما وقتی هوش مصنوعی بهتر از انسان‌ها بود، ترکیب معمولاً به عملکرد ضعیف‌تری منجر می‌شد. این به این معنی است که برای کارآمد بودن تیم‌های انسان-هوش مصنوعی، هر دو باید در بخش‌های مختلف یک وظیفه خوب باشند.

مطالعه پیشنهاد می‌دهد که تحقیقات آینده باید بر چگونگی تقسیم وظایف بین انسان و هوش مصنوعی و توسعه روش‌های بهتر برای ارزیابی سیستم‌های انسان-هوش مصنوعی تمرکز کنند. همچنین پیشنهاد می‌کند که یک پایگاه داده از مطالعات همکاری انسان-هوش مصنوعی ایجاد شود تا به محققان در مقایسه نتایج و بهبود روش‌های همکاری کمک کند.

در نتیجه، هرچند ترکیب انسان و هوش مصنوعی همیشه به نتایج بهتری منجر نمی‌شود، درک زمان و چگونگی کارکرد خوب آن می‌تواند به حل مسائل مهم در حوزه‌های مختلف کمک کند.

منبع

  1. Vaccaro, M., Almaatouq, A., & Malone, T. (2024).
    When combinations of humans and AI are useful: A systematic review and meta-analysis.
    Nature Human Behaviour 8(12), 2293–2303.

“`

به اشتراک بگذارید:
به این نوشته امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به شبکه های اجتماعی باور بپیوندید