جستجو
Close this search box.
جستجو

بررسی تصمیم‌گیری در مواجهه با تعارضات گروهی

تصویری از یک صحنه گروهی با افراد درگیر در تصمیم‌گیری برای ماندن یا ترک کردن، در یک بازی شبیه‌سازی تعارض.

فهرست مطالب

مقدمه

این مطالعه بررسی می‌کند که چرا افراد در مواجهه با تعارضات یا در گروه می‌مانند و می‌جنگند یا گروه را ترک می‌کنند. وقتی یک گروه مورد حمله قرار می‌گیرد، اعضا با یک دوراهی مواجه می‌شوند: آیا باید بمانند و از گروه دفاع کنند و خطر آسیب شخصی را بپذیرند، یا برای حفظ خود گروه را ترک کنند؟ ترک گروه یک انتخاب رایج است، اما دلایل پشت تصمیم ماندن یا فرار به خوبی درک نشده است.

محققان قصد داشتند تا با استفاده از بازی‌هایی که وضعیت‌های تعارض را شبیه‌سازی می‌کنند، این تصمیمات را بهتر درک کنند. آن‌ها می‌خواستند بدانند آیا مردم وقتی هزینه کمتری برای ترک پرداخت می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که ترک کنند و آیا افرادی با ترجیحات اجتماعی (نگرانی برای دیگران) بیشتر احتمال دارد که بمانند و بجنگند.

روش اجرا

محققان سه آزمایش با ۶۰۲ شرکت‌کننده انجام دادند. این آزمایش‌ها از یک بازی ویژه به نام مسابقه مهاجم-مدافع بین‌گروهی با گزینه خروج (Intergroup Attacker-Defender Contest with an Exit option – IADC-E) استفاده کردند. در این بازی، شرکت‌کنندگان می‌توانستند یا در گروه بمانند و از آن دفاع کنند یا برای اجتناب از تعارض آن را ترک کنند.

مطالعه بررسی کرد که چگونه عوامل مختلفی مانند هزینه ترک و ترجیحات شخصی در مورد ریسک بر این تصمیمات تأثیر می‌گذارند. برخی از محدودیت‌های مطالعه شامل ماهیت مصنوعی بازی است که ممکن است به طور کامل پیچیدگی تعارضات دنیای واقعی را در بر نگیرد و این واقعیت که اندازه نمونه، هرچند مناسب، ممکن است نمایانگر همه گروه‌های جمعیتی نباشد.

نتایج و بحث

مطالعه نشان داد که افراد زمانی که هزینه ترک کمتر است، بیشتر احتمال دارد که گروه را ترک کنند. افرادی که بیشتر از ریسک می‌ترسند، بیشتر تمایل به ترک دارند. با این حال، افرادی با ترجیحات اجتماعی بیشتر احتمال دارد که بمانند و بجنگند، به ویژه زمانی که سایر اعضای گروه نمی‌توانند ترک کنند.

این رفتار که به ظاهر نجیبانه است، در واقع شدت تعارض و منابع هدر رفته توسط هر دو طرف را افزایش می‌دهد و رفاه کلی را کاهش می‌دهد. در زندگی واقعی، این نشان می‌دهد که در حالی که نگرانی برای دیگران مهم است، می‌تواند گاهی منجر به تعارض بیشتر و هزینه‌های بیشتر شود.

درک این دینامیک‌ها می‌تواند به طراحی استراتژی‌هایی برای مدیریت تعارضات به طور مؤثرتر کمک کند، شاید با کاهش انگیزه‌های ماندن و جنگیدن وقتی که ضروری نیست.

منبع

  1. Snijder, L. L., Gross, J., Stallen, M., & De Dreu, C. K. W. (2024).
    Prosocial preferences can escalate intergroup conflicts by countering selfish motivations to leave.
    Nature Communications 15(1).
به اشتراک بگذارید:
به این نوشته امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به شبکه های اجتماعی باور بپیوندید