جستجو
Close this search box.
جستجو

چرا زبان ما گاهی ناخواسته متعصبانه می‌شود؟

تصویری از مردمی که در حال تفکر و تعامل با یکدیگر هستند تا نشان دهند چگونه واژگان در حافظه بازیابی می‌شود.

فهرست مطالب

مقدمه

در این مطالعه بررسی شده است که چرا مردم گاهی بدون قصد از زبان متعصبانه استفاده می‌کنند. محققان می‌خواستند ببینند آیا این اتفاق به دلیل نحوه بازیابی کلمات از حافظه در مغز ما رخ می‌دهد یا خیر. هدف آنها این بود که بفهمند آیا مردم ابتدا افرادی را که شبیه خودشان هستند (از نظر جنسیت یا نژاد) ذکر می‌کنند چون این نام‌ها راحت‌تر به ذهنشان می‌آید.

روش اجرا

محققان چهار آزمایش انجام دادند. آنها از شرکت‌کنندگان خواستند موقعیت‌هایی را که شامل افراد بود توصیف کنند و ترتیب ذکر افراد را مشاهده کردند. شرکت‌کنندگان شامل گروه‌های دموگرافیک مختلف بودند، افرادی که انگلیسی را به عنوان زبان اول صحبت می‌کردند و کسانی که آن را به عنوان زبان دوم صحبت می‌کردند. آزمایش‌ها بر روی هر دو زبان انگلیسی و چینی انجام شد.

محدودیت‌ها شامل تنوع نمونه‌ها بود که برخی گروه‌ها شرکت‌کنندگان کمتری داشتند و این ممکن است نتایج را برای آن گروه‌ها کمتر قابل اعتماد کند. همچنین، آزمایش‌ها بر روی انواع خاصی از جملات متمرکز بودند که ممکن است نمایانگر همه روش‌های صحبت کردن در دنیای واقعی نباشد.

نتایج و بحث

یافته‌های کلیدی نشان داد که مردم تمایل دارند کلمات را به موقع بازیابی کنند تا صحبتشان روان بماند که می‌تواند به زبان متعصبانه منجر شود. شرکت‌کنندگان اغلب ابتدا افرادی را که شبیه خودشان بودند (از نظر جنسیت یا نژاد) ذکر می‌کردند که نشان‌دهنده تعصب بر اساس دسترسی آسان‌تر به حافظه است. این تعصب در گروه‌های اجتماعی مختلف و هر دو زبان آزمایش‌شده مشاهده شد که نشان‌دهنده یک فرایند شناختی مشترک است.

ادامه مطلب
شباهت‌ها و تفاوت‌های بین اختلال شخصیت مرزی (BPD) و اختلال نقص توجه بیش‌فعالی (ADHD)

ساختار جملات تأثیر زیادی بر این تعصب نداشت که نشان می‌دهد این مسئله بیشتر به دسترسی حافظه مربوط است تا گرامر. این مطالعه نشان می‌دهد که این تعصب‌ها به دلیل فرآیندهای پایه‌ای مغز است و نه پیش‌داوری عمدی. حتی تعصب‌های کوچک در زبان می‌تواند بر نحوه درک و تعامل افراد با یکدیگر تأثیر بگذارد. با دانستن اینکه این تعصب‌ها چگونه کار می‌کنند، می‌توان استراتژی‌هایی برای کاهش آنها ایجاد کرد، به ویژه در فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی تا نمایندگی عادلانه‌تری از گروه‌های مختلف ایجاد شود.

منبع

  1. Brough, J., Harris, L.T., Wu, S.H. et al. Cognitive causes of ‘like me’ race and gender biases in human language production. Nat Hum Behav 8, 1706–1715 (2024).

“`

به این نوشته امتیاز دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *