آزمون اضطراب سلامت

77.50 درصد میزان رضایت بر اساس 16 رای

زمان : 5 دقیقه
تعداد قابلیت تکرار: 2 بار
بها: 31000 تومان

معرفی

اضطراب را می‌توان پاسخی انطباقی و بهنجار در برابر تهدید تلقی کرد که ارگانیسم را برای گریز یا ستیز آماده می‏‌کند . همه مردم تا حدی نگران مسائل مختلف و خاص می‌شوند و حتی بعضی مردم تفکر درباره چگونگی مقابله با رویدادهای دشوار را مفید می‌دانند. آنچه در اختلالات اضطرابی نابهنجار به‌حساب می‌آید تجربه اضطراب نیست، بلکه بی‌تناسب بودن احساس اضطراب با محرک بیرونی آن است.

اضطراب سلامتی با نگرانی‌های مداوم و شدید درباره سلامتی مشخص می‌شود. اضطراب سلامت اختلال شناختی گسترده ای است که به صورت ادراک نادرست درباره علائم و تغییرات بدنی که نتیجه باورهای فرد در مورد بیماری یا سلامت است شکل می گیرد.  افراد دارای اضطراب سلامتی، باورهای غلط و تعبیر نادرستی از سلامتی دارند و حساسیت بیش از حدی نسبت به علایم بدنی خود دارند.

پرسشنامه اضطراب سلامت توسط سالکوسکیس و همکاران (2002) به منظور سنجش اضطراب سلامتی طراحی و تدوین شده است.

جامعه هدف

افراد بزرگسال

معیارهای مورد سنجش

این آزمون میزان اضطراب در رابطه با سلامتی و بیماری را به صورت کلی و همچنین در ۳ بعد نگرانی کلی در رابطه با سلامتی، ابتلا به بیماری و پیامدهای بیماری را می سنجد. 

نحوه اجرای آزمون

پرسشنامه الکترونیکی زیر بر مبنای پرسشنامه استاندارد اضطراب سلامت سالکوسکیس طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود 5 دقیقه زمان می برد. پرسشنامه را می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه هوشمند خود پاسخ دهید.

هر یک از سؤال ها شامل چهار جمله است. لطفاً به دقت هر چهار جمله را بخوانید و جمله ایکه بهترین توصیف را از احساسات شما در شش ماه گذشته می کند، انتخاب نمایید.

نحوه تحلیل

تحلیل این آزمون به صورت خودکار توسط سامانه انجام شده و بلافاصله پاسخ پرسشنامه به شما اعلام می گردد.

منبع:

Salkovskis, P. M., Rimes, K. A., Warwick, H. M., & Clark, D. M. (2002). The Health Anxiety Inventory: development and validation of scales for the measurement of health anxiety and hypochondriasis. Psychological medicine32(5), 843–853.


شما دسترسی لازم را به این آزمون ندارید. لطفاََ آزمون را خریداری نمایید.
شدت کم اضطراب سلامتی و بیماری

پاسخ های شما به آزمون غربالگری نشان دهنده احتمال پایین اختلال اضطراب بیماری و سلامتی در شما می باشد.

توصیه ها و پیشنهادات

این آزمون تنها جهت غربالگری استفاده می شود و تشخیص قطعی بیماری توسط روانپزشک متخصص در این زمینه با مصاحبه و ارزیابی بالینی انجام می شود.

مولفه های اختلال اضطراب در رابطه با سلامتی و بیماری
مولفه های اختلال اضطراب در رابطه با سلامتی و بیماری در طول زمان


اضطراب را می‌توان پاسخی انطباقی و بهنجار در برابر تهدید تلقی کرد که ارگانیسم را برای گریز یا ستیز آماده می‏‌کند . همه مردم تا حدی نگران مسائل مختلف و خاص می‌شوند و حتی بعضی مردم تفکر درباره چگونگی مقابله با رویدادهای دشوار را مفید می‌دانند. آنچه در اختلالات اضطرابی نابهنجار به‌حساب می‌آید تجربه اضطراب نیست، بلکه بی‌تناسب بودن احساس اضطراب با محرک بیرونی آن است.

اضطراب سلامتی با نگرانی‌های مداوم و شدید درباره سلامتی مشخص می‌شود. اضطراب سلامت اختلال شناختی گسترده ای است که به صورت ادراک نادرست درباره علائم و تغییرات بدنی که این ادراک نتیجه باورهای فرد در مورد بیماری یا سلامت است، شکل می گیرد. اغلب افراد تا اندازه ای اضطراب سلامتی را تجربه می کنند که این مساله می تواند یک عامل محافظت کننده در برابر عوامل تهدید کننده سلامتی بوده و نقش کمکی در برابر تشخیص نشانه های اولیه بیماری ها داشته باشد و سبب پیشبرد رفتارهای ارتقا دهنده سلامتی گردد. در صورتی که میزان آن بیش از اندازه باشد می تواند برای فرد خطرناک و و آسیب رسان باشد.

افراد با اضطراب سلامتی زیاد معمولا تمایل دارند تغییرات و احساس های بدنی ضعیف و خوش خیم را به اشتباه وخیم و خطرناک تفسیر نمایند.  افراد دارای اضطراب سلامتی، باورهای غلط و تعبیر نادرستی از سلامتی دارند و حساسیت بیش از حدی نسبت به علایم بدنی خود دارند.

در اضطراب سلامت، اضطراب و اشتغال ذهنی فرد بیش از حد و نامتناسب است. این افراد بارها و بارها خود را مورد بررسی قرار میدهند (مثل بررسی گلو در آینه) و مدام در مورد بیماری تحقیق می کنند (مثلاً در اینترنت) و به دنبال اطمینان از خانواده و دوستان و پزشکان هستند. در برخی موارد اضطراب منجر به اجتناب ناسازگارانه از شرایط (مثلاً از دیدن اعضای خانواده بیمار) و یا فعالیت (مثل ورزش) می شود. نگرانی های بیماری یک جایگاه برجسته در زندگی فرد دارد و بر فعالیت های روزانه مؤثر است و باعث درگیری در زندگی فرد می شود. 

اضطراب سلامت شامل چهار مؤلفه عاطفی، شناختی، رفتاری و ادراکی میباشد. مؤلفه عاطفی شامل نگرانی درباره سلامتی می باشد. مؤلفه شناختی به اعتقاد قوی مبنی بر بیمار بودن بر خلاف شواهد پزشکی محدود می شود. مؤلفه رفتاری، رفتارهای اطمینان جویی به منظورکاهش ترس از بیماری را در برمی گیرد و مؤلفه ادراکی شامل اشتغال ذهنی به علایم و احساس های بدنی می باشد.

مقالات آموزشی
(جهت اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه بفرمایید.)