آزمون ADHD نوجوانان

74.19 درصد میزان رضایت بر اساس 31 رای

زمان : 10 دقیقه
تعداد قابلیت تکرار: 2 بار
بها: 30000 تومان

معرفی

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)  شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است و بیش از ۵۰ درصد کودکان دچار این اختلال، نشانه های آن را در دوران بزرگسالی نیز نشان می دهند. مشخصه‌ی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیش‌فعالی است. متاسفانه عدم تشخیص به موقع این اختلال و عدم درمان آن منجر به کاهش عملکرد و پیشرفت تحصیلی و طرد اجتماعی در کودکان و نوجوانان می شود. انجام دادن نامناسب تکالیفی که نیازمند تلاش مستمر هستند اغلب توسط دیگران به اشتباه به صورت تنبلی، بی مسئولیتی، یا عدم همکاری تعبیر می شود که خود منجر به برخورد نامناسب و تنبیهی با این کودکان می شود.

 آزمون غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوجوانان (SNAP-IV)  که در  سال ۱۹۸۱ توسط سوانسون، نولان و پلهام طراحی شد، ابزاری مناسب جهت غربالگری اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در نوجوانان است.

جامعه هدف

نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۸ سال

معیارهای مورد سنجش

این آزمون شدت اختلال در توجه و تمرکز و تکانشگری و بیش فعالی و احتمال اختلال نقص توجه و بیش فعالی را در نوجوانان ارزیابی می کند.

نحوه اجرای آزمون

پرسشنامه الکترونیکی زیر بر مبنای نسخه چهارم پرسشنامه استاندارد اختلال نقص توجه و بیش فعالی سوانسون و همکاران (Swanson, Nolan and Pelham Teacher and Parent Rating Scale (SNAP)) طراحی شده است و پاسخدهی به آن حدود ۱۰ دقیقه زمان می برد. پرسشنامه را می توانید در رایانه شخصی و یا تلفن همراه هوشمند خود پاسخ دهید.

نحوه تحلیل

تحلیل این آزمون به صورت خودکار توسط سامانه انجام شده و بلافاصله پاسخ پرسشنامه به شما اعلام می گردد.

منبع:

Swanson J, Nolan W, Pelham WE. (1981). The SNAP rating scale for the diagnosis of attention deficit disorder. Paper presented at the meeting of the AmericanPsychological Association, Los Angeles.

توضیحات تکمیلی

شما دسترسی لازم را به این آزمون ندارید. لطفاََ آزمون را خریداری نمایید.
میزان اختلال ADHD در حال حاضر
میزان متوسط اختلال کمبود توجه- بیش فعالی

نتیجه آزمون

پاسخ های شما به آزمون غربالگری نشان دهنده احتمال متوسطوجود اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در شما می باشد.

توصیه ها و پیشنهادات

این آزمون تنها جهت غربالگری استفاده می شود و تشخیص قطعی بیماری توسط روانپزشک متخصص در این زمینه با مصاحبه و ارزیابی بالینی انجام می شود، بنابراین با توجه به پاسخ آزمون غربالگری توصیه می شود جهت بررسی بیشتر و تشخیص قطعی با مصاحبه و ارزیابی بالینی حتما به یک  روانپزشک متخصص در این زمینه مراجعه بفرمایید. همچنین توصیه می شود آزمون کامپیوتری IVA را نیز به عنوان ابزاری کمک تشخیصی جهت تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) اجرا نمایید.

آشنایی با خدمات تخصصی کودک و نوجوان 

بعد بی توجهی
نقص توجه متوسط

بعد تکانشگری
عدم وجود نشانه های تکانشگری

میزان نشانه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی


درباره اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)  شایع ترین اختلال روانشناختی در کودکان است و بیش از ۵۰ درصد کودکان دچار این اختلال، نشانه های آن را در دوران بزرگسالی نیز نشان می دهند. مشخصه‌ی این اختلال، الگوی پایدار کاهش توجه و افزایش تکانش گری و بیش‌فعالی است. ۵-۸ درصد از کودکان و نوجوانان از این اختلال رنج می برند. شیوع این اختلال در بزرگسالان ۲/۵ تا ۴ درصد است.

نشانه های بی توجهی شامل این موارد می باشد، ۱-عدم توجه به جزئیات، ۲-عدم توانایی حفظ توجه در کار های جدی یا فعالیت های تفریحی، ۳-گوش ندادن به فردی که در حال صحبت با اوست، ۴-عدم توانایی انجام کاری طبق دستورالعمل و به پایان رساندن آن، ۵-عدم سازمان دهی و نظم دادن به کارها و نداشتن مدیریت زمان، ۶-اجتناب از کارهایی که نیاز به تلاش ذهنی زیادی دارند، ۷-گم کردن وسایل ضروری، ۸-پرت شدن حواس به آسانی با محرک های مزاحم و بی اهمیت و ۹-فراموش کردن کارهای روزمره ی خود. نشانه های بیش فعالی و تکانشگری نیز شامل این موارد می باشد، ۱-تکان دادن دست و پای خود هنگام نشتن و یا انجام حرکات ریز و مکرر، ۲-در جاهایی که باید روی صندلی بنشیند صندلی را ترک می کند، ۳-این طرف و آن طرف پریدن و یا بالا رفتن از وسایل مختلف در موقعیت های نامناسب، ۴-بازی کردن با سر و صدای زیاد، ۵-همیشه در حال جنب و جوش بودن و بی قراری و عدم توانایی آرام نشستن به مدت طولانی، ۶-زیاد حرف زدن، ۷-وسط حرف دیگران پریدن و بدون دقت به سوال ها پاسخ دادن، ۸-عدم توانایی منتظر نوبت بودن و ۹-مزاحم کارهای دیگران شدن و متوقف کردن آن. این اختلال با کاهش عملکرد تحصیلی و پیشرفت تحصیلی و اختلال روابط بین فردی ارتباط دارد. انجام دادن نامناسب تکالیفی که نیازمند تلاش مستمر هستند اغلب توسط دیگران به صورت تنبلی، بی مسئولیتی، یا عدم همکاری تعبیر می شود. روابط یا همسالان اغلب به خاطر طرد همسالان یا دست انداختن فرد مبتلا به ADHD مختل می شود. تشخیص اختلال بر اساس شرح حال و معاینه بالینی توسط روانپزشک صورت می گیرد و یافته های آزمون های روانشناختی و یا یافته های تصویربرداری تنها به عنوان ابزار کمک تشخیصی استفاده می شود. خط اول درمان این اختلال دارو درمانی می باشد. برای مدیریت علائم، آموزش مهارت های اجتماعی، آموزش والدین و مداخلات رفتاری در مدرسه و خانه می تواند مفید باشد. در کنار این ها ارزیابی و درمان اختلالات یادگیری یا اختلالات روان پزشکی همراه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. روند این اختلال متغیر می باشد. تا ۶۰ درصد از علائم تا نوجوانی یا بزرگسالی ادامه خواهد داشت. ۴۰ درصد باقیمانده یا در دوران بلوغ و یا اوایل بزرگسالی بهبود می یابند. پرتحرکی اولین علامت و حواس پرتی آخرین علامتی است که بهبود می یابد.